Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2008 16:31 - Психотерапия за 25 лева - кво му плащаш?
Автор: krasi2g Категория: Забавление   
Прочетен: 14184 Коментари: 25 Гласове:
1

Последна промяна: 12.08.2008 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Много ми се беше струпало доскоро. Ядосаха ме роднини, притесних се служебно, разтревожих се за здравето на близък, счупи ми се мп3-то, разбиха ми мазата. Та в цялата тая олелия някакси не успях да съзра назряващата под носа ми нова криза. А тя започна тъй: докато се вайках по някакъв друг повод, покрай мене мина щерката и ми рече:
    - Тате, нали знаеш, че скоро ставам на 16?
    - Да бе, мило - рекох и - ама пари нема!(което си ми е дежурна реплика - дори пари да има, децата не бива да знаят за това).
    - Именно - допълва тя - мисля това лято да работя. Можеш ли да измислиш нещо?
    Позамислих се за някой познат дето да помогне, ама йок. Нищо не се сетих. До завършването на училище имаше още месец и съвсем скоро тая случка бе отмита от рехавото ми съзнание от последващия поток нови събития от съвсем друго естество и аз забравих за нея. Присетих се в края на учебната година. Тук дете - там дете - то като партизанин, аз му устройвам засади, то се измъква и не мога да си проведа разпита. Притиснах обаче майка му:
    - Кво става с работата на детето? - питам аз.
    - А, записала се е на една трудова борса, обадили и са се с някакво предложение, чакаме да видим - отвръща тя.
    И аз пак се захейвам по проблемите си. След седмица залавям детето и го притискам в ъгъла:     - Какво стана с твойта работа бе съкровище?
    - Ами от борсата ми предложиха работа като аниматор щото знам езици, дадоха ми един GSM да звъня на него, ама там ми казаха да звънна след два дена, после ми дадоха друг, на него ми казаха след седмица, после ми казаха, че човека бил в чужбина..." и т.н., като накрая ми допълни:
    - Затуй да знаеш, че тоя месец сметката на GSM-а ми ще е по-голяма.
    - Слушай - казвам и - тея са мошенници. Други предложения нямаш ли?
    - Имам - за касиер.
    - Сакън!
    Тука почвам да долавям нещо гнило.
    - Как като касиер? Само за лятото? Както нямаш 18? Ей така, хоп?
    - А, аз за касиер отказах.
    - Браво, ама тая борса нещо не ми харесва. Я виж някоя друга.
    - Ама аз съм си платила.
    - Моля?
    - Ами 25 лева.
    - Абе дете шеметно, как така си им платила и за какво? Борсите по закон нямат право да взимат такси от търсещите работа! Само от работодателя. Я дай касовата бележка да видя какво пише.
    - Ами те не ми дадоха...
    - Е за какво тогава са ти взели парите?
    - Ами не знам.
    - Добре, утре и без това нямам много работа, ще ги навестя тия хубавци от борсата и ще ги вдигна на роги.
    - Тате, недей така, дай им още малко време. Мисля, че ще ми намерят работа.
    Дадох им. Две седмици. През които нищо. Лятната ваканция почна, а на мене почна да ми става ясно, че и да се обадят тия от борсата, то скоро няма да има много смисъл. Тук жена ми взе инициативата в свои ръце и звънна тя на борсаджиите. След което доволно ми съобщи, че утре трябва да отида с детето на "Макдоналдс", където щяла да почва работа като помощен персонал. Мислено се извиних за всички лоши думички, които си помислих по адрес на борсата. Рано на сутринта на следващият ден сме пред "Макдоналдс". А пред него стои голяма табела "Търсим персонал". Малко ми докривя от което. Влизаме вътре, обясняваме че сме за работа, дават ни бланка за попълване, пишем чинно и постепенно започваме да схващаме, че това е бланка за постоянна работа, а ние търсим временна за през лятото. Привиквам управителя, той ме изслушва с надъхано-съчувствена физиономия и затава уточняващи въпроси:
    - Само за през лятото?
    - Да.
    - И не е пълнолетна?
    - Да.
    Тук той въздъхва и ме поглежда надъхано-съжалително:
    - Ами подвели са ви господине. Ние търсим пълнолетни за постоянна работа - за касиери.
    Сещам се за първото предложение от борсата (за касиер) и почвам да усещам, че ми пада пердето. Купувам един сладолед на детето и го поглеждам в тъжните очички:
    - Смяташ, ли че тия от борсата ще ти намерят работа?
    - Вече не.
    - А сега може ли най-сетне да отида аз и да ги метна както ми се иска от доста време?
    - Може.
    - А за парите пий една студена вода, няма да ти ги върнат.
    - Пих.
.......................
    На следващия ден. След като проверих в интернет хорските мнения за трудовите борси ми стана ясно, че интелигентните хора си търсят работа преди всичко в онлайн трудовите борси, а казионните такива постепенно отмират и все повече разчитат на заблудени души като моето дете. Има и почтени тук-таме, но тия нашите както изглежда са архимошенници - доста имаше писано за тях. Попрочетох и закона. Така подкован застанах пред бърлогата на звяра и натиснах звънеца. Две млади и любезни момичета на компютри, в ъгъла двама попълват бланки, явно ще се записват и те, горките. Дамите са хипер любезни, явно си мислят, че още 25 лева влизат през вратата. Попарих им надеждите. Казах, че дъщеря ми е записана при тях, намериха файла, отвориха го и ми обърнаха да гледам монитора.
    - Ето, направили сме 3 предложения. Първото е отказала, за второто не знам, после сме и дали и трето.
    Обяснявам за господина с GSM-ите и сметката на детето, на което ми отвръщат, че не отговарят за работодателите. Съгласявам се. Питам за първото предложение дали случайно не е за касиер в "Макдоналдс". Май да. Помолвам ги да го сравнят с третото и ако могат да открият разлика между двете. Разликата е само в датите. Разказвам накратко срещата си с управителя, като не пропускам да цитирам и неговото "Подвели са Ви, господине". С което решавам, че формалната част е приключила и искам отчет за свършената от тях работа.
    - Ама господине, то не зависи от нас, каквито предложения имаме, такива даваме.
    - А като няма предложения, а търсещите работа не мирясват, си измисляте такива, нали?
    - Не е вярно!
    - Яхм, де пък ще е вярно. Работа в "Макдоналдс", а?
    - Ами като не сте доволен господине...
    - Кой казва, че не съм доволен? Доволен съм, но по един различен начин. Взехте ли 25 лева от детето?
    - Ами да.
    - За какво?
    - Административна такса.
    - Закона чели ли сте?
    - Да.
    - Ами там пише, че нямате право да взимате пари от търсещите работа.
    - Не сме я измислили ние тая такса.
    - А кой?
    - Шефката.
    - Доведете ми шефката.
    - Няма я, в командировка е.
    - Ах, колко удобно. Как тъй все така се случва... Тогава значи продължавам с вас.
    - Ама какво искате бе, господине?
    - Ще стане ясно. Та за какво е тая такса не разбрах?
    - Всеки, който се записва я плаща. Вие нали сте работил в голяма фирма? Знаете, че каквото решат мениджърите, това е.
    - Работил съм къде ли не и много добре знам, че обикновено мениджърите измислят простотиите, но не го отнасят те. Отнасят го такива като вас. Вие работите за мошенници. И ако скоро не си смените работата, още доста ще има да патите. Като гледам млади сте, бягайте докато е време.
    - Тоя разговор приключи - вряква едната и тръгва да излиза.
    - За тоя разговор съм си платил и мисля, че още не е приключил. Я ми кажете какъв ви е мотива да намерите работа на някого, след като сте му взели вече парите?
    - Ами на нас печалбата ни е от работодателя, когато му намерим работник.
    - Аха, а тая такса, дето я взимате за "добър ден" си е жива загуба, така ли? Нещо не схващам: идва при вас едно дете, на вас ви е ясно, че няма да му намерите работа, и какво правите - казвате му "Сори, миличко, пробвай другаде" или му казвате "Дай 25 пева, па ще видим"? Май второто, а?
    Едната тръшва някакви папки на бюрото си и казва на другата:
    - Ами да извикаме господин Колев!
    - Давай - казвам - викни го, ще внесе свежа струя в разговора. Повече е по-весело. Нямам търпение да му разкажа всичко.
    - Ами мога и да не го извикам тогава.
    - ОК - тогава продължавам с вас.
    Тая с папките става и тръгва демонстративно да напуска. На вратата се спира и прави жест на другата да я последва. Аз също се надигам и додавам:
    - Супер, ще пренесем цирка на полянката отпред. Липсваше ми голямата публика.
    Първата тръшва вратата, втората сяда обратно. Забелязвам, че кротко пишещите в ъгъла вече са пуснали химикалките и зяпат в наша посока. Решавам да ги включа в диспута, за да не се чувстват изолирани:
    - Абе момчета, платихте ли им на тия мошенници някакви пари?
    - Не още.
    - Ами платете им бе. Те от туй живеят. Дайте им по 25 левчета, не бъдете коравосърдечни. Може пък Господ да ви награди за доброто дело. Но от тях работа не очаквайте.
    - Господине, прекалихте.
    - Госпожо, не ми пука.
    - Господине, това не е нормален разговор. Не може ли да поговорим разумно?
    - Аз не съм дошъл да водя разумен разговор. Аз съм дошъл с ясното намерение, отлежало повече от месец, да ви вдигна скандал. Да излея яда си, да освободя напрежението, да се отдам на агресията, защото ми е напълно ясно, че за тези пари вие не сте свършили и няма да свършите никаква работа, а аз ценя парите и не искам да отиват зян. Затова ще се възползвам от правото си на ваш клиент, който при това си е платил, да изразя неодобрението си от дейността ви и да споделя, че от доста време се мъча да се сетя за една думичка. Може би вие ще ми помогнете. Знам, че мошенник е човек, който мами другите за своя облага. Мисля обаче, че трябва да има отделна думичка и за такъв, който мами деца. Ако бяха мои пари, отдавна да съм ги прежалил и да съм си казал, че като съм тъп, така ми се пада. Но тези пари не са мои. Детето ми ви се довери като ви даде своите си парички, които само си е събирало, с надеждата да му помогнете да си намери работа. Но вместо работа, получи урок - урок, че по света има безскрупулни мошенници, които се прехранват мамейки другите...
    Казах още доста неща. Прекъснах два телефонни разговора с евентуални клиенти като се позовах на правото си като техен платен клиент да ми се обръща необходимото внимание. Циркът беше пълен. Хора влизаха и излизаха, а на мен ми ставаше все по-хубаво и по-хубаво. По някое време усетих, че е време за обяд и ентусиазмът ми пое в друга посока.
    - Е, ето сега разговорът ни приключи - рекох аз и си излязох тръшвайки вратата.
    След като си хапнах добре, се почувствах истински щастлив. Открих, че ядовете ми са се изпарили. Три седмици оттогава и все още нищо не може да ме ядоса. Усещането е прекрасно и мисля, че си струваше всеки лев.
    А детенцето, макар да му беше малко криво в началото, бързо се ориентира в новата ситуация - отрази няколко концерта, дойде с нас на почивка и накрая реши да си смени тапетите в стаята. Душица.
..............
П.С. Знам, че се държах като пълен простак, изливайки цялата си натрупана от месеци проклетия върху двете относително невинни кокони в офиса; няма нужда да ми го казвате, усещам се сам. Обаче е голям кеф. Може би това е и причината простаците да живеят по-дълго. И да ставаме все повече. Ама тъй ще е, докато има поводи... Тъй де.


Тагове:   МУ,


Гласувай:
1



1. анонимен - Споко бе!
12.08.2008 16:57
Да не ти дреме за коментарите, които ще те нарекат "простак". Те не ме познават, майката им деба проста!

За случката:
• не е луд този, който яде баницата!
• детето ще, неще ще се запознае с живота, а той е такъв по тази георгафска ширина
• аз щях да набия някой
цитирай
2. lelya - Подкрепям, те, коконите са там, за ...
12.08.2008 17:05
Подкрепям, те, коконите са там , за да дават отговори. Можеха да се пробват да ти върнат парите, например или действително да викнат шефа. На работа са все пак, а не на бар, работата не винаги, носи удоволствие - хубав житейски урок.
цитирай
3. shiva - браво!
12.08.2008 17:22
и аз бих постъпила така, без никакви угризения, че си го изкарвам не точно на който трябва - щом знаят, че работят за мошенници - значи одобряват това, което правят шефовете им.
цитирай
4. dorichela - Потърпевша :)
12.08.2008 17:42
И аз се бях записала в такава борсичка да ми търсят работа,но поне беше безплатно.. от година чакам да ми звъннат :) Накрая добрия чичко джобс бг ми прдостави страхотна възможност, на която се наслаждавам последните 10 месеца....
цитирай
5. анонимен - хахаха
12.08.2008 18:23
единствено съжалих, че не съм била там да гледам.Евала!До гуша ми е дошло от мошенници брате.Направо вече ми е писнало.Имам чувството, че отвсякъде се опитват да ни мамят/а може би не е само чувство/.
И поздрави детенцето!Може да се гордееш с него, че иска да работи.А най-мило ми стана като каза, че си сменило тапетите.Виждате ли сега хора какви деца има!Дано повечето да са като твоето.Може да споделиш как си го възпитал.
И пробвай с връзки за работата.Аз много години съм правила промоции на разни продукти, докато бях студентка.Там търсят млади момиченца, за да омотават клиентите да купуват.Звънни на някоя фирма за алкохол или за сладкиши,ядки и тем подобни.Те правят промоции.Не плащат кой знае колко, но аз успявах да си плащам таксата за университета навремето, а тя си беше 400лв. на семестър.
Малко се отместих от темата!Дано повече хора да реагират като теб на подобни институции.
цитирай
6. thomas - Бравос!
12.08.2008 19:16
И аз така правя винаги. Само понякога, ако много ги разплача, ми става криво. Но като цяло имам успех - в БТК например за отрицателно време двама акаунти ни смениха, защото ги докарвах до състояние да напуснат заради осъзнаване на малоумието, което трябва да защитават. Последните ми "жертви" бяха в get.bg, за което и писах в моя блог. Честно казано, не мисля, че от това положението много бързо се подобрява, но все пак вярвам в крайния резултат - онези, които предлагат мърлява услуга или направо измама, трябва да разберат, че по този начин не могат да се задържат дълго в бизнеса.
цитирай
7. thomas - И само още нещо!
12.08.2008 19:18
Думата е мошеник! Едно Н :-) Няма дума мошенник... ;-)
цитирай
8. анонимен - браво, батка. . . . да не мислиш, че си ...
12.08.2008 20:12
браво, батка....да не мислиш, че си променил нещо? когато хората масово реагират така - тогава ще има промяна...дерзай
цитирай
9. tsv - Евала!
13.08.2008 00:26
Много правилно си постъпил! Напомня ми една случка с една агенция преди 10-12 години, когато още бях студентка и се опитваха да ми пробутат оферта за секретарка. След като отказах, префърцунената лелка, която май беше собственичка на фирмата, започна да атакува моя английски и моята външност. Завършила съм първа английска и винаги съм си поддържала езика, така че за английския за си гледа работата. Не съм топмодел, но някаква грозновата дърта скочубра не е човека, който да коментира моя външен вид. Доста арогантна (и шумна) бях и си спомням само, че й препоръчах да си направи пластична операция, за да не е толкова грозна, а ако това не помогне - да си тегли куршума.
След това казах на всичките си познати за случката и да препредават нататък, че въпросната агенция са мошеници и трябва да ги бойкотираме. Много горда бях от себе си, макар че доста познати ме упрекваха, че съм арогантна и агресивна. :)
цитирай
10. krasi2g - :):):) Мерси на коментиралите,
13.08.2008 09:55
чувствам се подкрепен, тъй като по принцип съм мила и сговорчива натура и не ми е типично да скачам по бюрата на мирните граждани (освен когато много ми се прииска). Та се чудех от едно известно време дали освен приятно мероприятието е било и полезно в някакъв смисъл - да, и аз мисля че не бива човек да си мълчи, когато го правят на маймуна. Ще ми се да разкажа за моя брат, който разполага с много свободно време, ентусиазъм и аналитичен ум, благодарение на което успя да направи луди БТК за някакви стотинки, една банка също изпищя от него, а последно от ВиК го молеха да му върнат парите. Неговото верую е, че парите нямат значение, въпросът е принципен - има ли идиотизъм нейде - ще го борим до смърт. И по принцип успява. Има си и една папка, в която си държи кореспонденцията по такива въпроси, и държа да отбележа, че изпитвам почти религиозни чувства като я прелиствам - особено на последните писма, където някой монополист капитулира. А, а за мошенник - да бе, верно с едно "н" се пише, ама като се сетя за тия образи и получавам тикове, та пръста ми нервно натиска два пъти "н"-то, от което пък изглеждам леко неграмотен (шегувам се, наистина не знаех как се пише мошеник - но вече знам, благодаря!).
цитирай
11. boltendahl - Браво и от мен!
13.08.2008 10:53
Добра история, добре описана!
цитирай
12. mapplethorpecala - comment- part-1( MplC radostno krichit)
13.08.2008 16:15

ще изразя в известен смисъл леко алтернативно мнение по една част от поста,която е широко споделима тук а именно,че представляа голяма добрдетел това,момичето само да се пребори за парите си.

в това нека си признаем има голямо лицемерие.

1.не смятам ,че едно ненавършило пълнолетие момиче,когато е в симейство на служещи трябва да си губи времето с това..ще кажете ценен опит..откъде знаете ,че е ценен такъв опит...когато и се налага да види татко си унижен от обществото.когато не се знае как ще рефлектира тази раненост,че е било измамено,коагто се е доверило..в момент,когато то въобще не знае колко като сума 25 лева..
че една свирка струва толкова.но и не е така.25 лв е свирката от закъсала беззъба омка или долна пачавра.фелациото на непълнолетната може да струва трицифрена сума..нямам никакви впечетления-спекулирам..в известен смисъл разнежването работещо момиче идва тъкмо по тази линия,за която споменах,заради това и не вярвам,че човек трябва да бъде слаган до нешщо такова,че да се каже..то само си изкара 200лв това лято..а пък нейните съученички ехей..те вече проституират за парфюм...слагат се на чичковци за маркво бельо..що пък това да е лошо,аз също не знам..кой е казал!

от друга страна зад тези неща соят много излишни сантименталности.

то само тръгна да се справя..хайде де..не знаем ние за какъв театър става дума..иди мойто дете малко поработи,да видиш отде идва ляба ,а пък после ние ,аз баба ти ще ти дадем и ние парички..ако сте имали настройка да дадете от парите,които нямате 100лв сга с кеф ще дадете поне 200.понеже то е работило,там са го излъгали,то си е изкарало поне 300,но с му дали само 100.
театър..манипулация.

не съм съгласн с това и ще ви го казвам,колко е лицемерно цялото ви соц възпитание,което сега ми пробурвате като либерално!

нека сме наясно.ако момичети иска да работи,да прекъсва училище и да отива да си търси работа ..може да започне да изкарва много по-добри пари дори и от родителите си,ако попадне в добра компания..но ако ще учи,по-добре е лятото да обърне внимание на латинския и старигръцкия,на неща,които през годината е пропуснало,и да си подготви някои неща за догодина отсега..например да реши задачите за първия срок по алгебра и геометрия.така през срока няма да ви излиза с това,че имат много за учене,когато възникне необходимост да прочете нещо странично.или да се посвети на извънучилищна активност (академична)
не съм никак уверен,че тез неща не са ефект от селскостопанските бригади ,където момичетата се научаваха да пият яко,да въртят на месните и да пушат в несвяс..докато пееха "в стойни чети и дружини дружно "
да не говорим че зад това понякога прозира немощта на самите родители.
нека да поработи..но не някъде,където би изкарало 1000 лева за 20 дни,а например в макдоналдс,да му отелят вола и като му дадат накрая 150 лева моите 150 лева,които му давам да му се сторят адски много..така де,да разбере цената на труда,на ляба,на парите."цената ,стойността на парите" (сякаш имат някаква цена отвъд номиналната) е много български сантимент за който съвсем не искам да се спирам.

от друга страна ми хареса,че авторът се е сетил да попита нещо,което аз не бих осмислил там.
вие какъв интерес ще имате да търсите работа на клиента ,след като той вече ви е платил!

наистина според мен това е едно от добрите попадения в текста.съобразителност издаваща ,че на автора голяма част от картините,които образуват икономические страни на живота са му ясни.
тук обаче не стана ясно,на какво основание са събирани 25 лв,кото е повода ,основанието или оправданието!!! за самия скандал.

преди около 10години в Софийски Университет беше въведено подобно мошеничество.
Ако ти трябва уверение за отличен успех ,който ти е нужен пък за да вземеш стипендия това уверение трябва да бъде подпечатано.цената за слагането на печат в касата на СУ беше 1,50лв. колко скандали,колко протести..е когато те си решиха го премахнаха.
аз негодувах,защото така опашките ставаха точно три.пред деловодството на факултета,а ФФ има и до днес най-дивите опашки..може да не ти стигне работното време за да се добереш до дловидетлката Тончева.оттам се нареждаш на опашка за плащане на това,че ще ти сложат печат върху документ,който няма как да не ти изддат,понеже това си е тяхно изискване,аз не го правя за кеф.и след това на трета опашка,понеже отличниците у нас сме стотици -опашката,в която вече се вливат няколко различни ръкава -от 3 факултета започват да чакат да си предадат уверението.
също много ценен граждански опит..само че по надупване,по мълчаливо смирение..и то докато си студент,когато твоите категории уж са точно тези,които преобразуват света,чакането пред това нещо да се промени и т.н.
ако искате да разберете за равнището на образованието и етиката на този университет и в частност факултет,ами тя е на нивото на този админ произвол и на студентския страх да не би да се окажеш самв опита си да подпалиш вратата на деловодителката.
Ако изчислите сумата,която държавния ни университет прибра само от това администратично своеволие вие ще си дадее сметка,защо валерко стефанов има пари да ходи за 2 дни до Любляна със собствения си автомобил ,че и да заведе жена си,на нещо като екскурзийка до любляна,където е уж по държавни,университетски,публични дела.
когато някой сложи такива такси винаги се изправяме пред възможността да си дадем сметка,как целият ни живот може да бъде опасан иразпасан с такива плащания..непрекъснати..за концентрирне на енергиите в правилната посока.
искате уверение..добре ,но ще трябва да ударя печат.добре!но печата за да го ударя правя усилия,а те струват 1,50лв.отиди и ги плати на касата.Добре.искам да платя два печата за две уверения с картофки.(айде без)

ами за да ви издам документ че сте платил и за да ви взема парите,да обслужа плащането ,да ги опиша това ще ти струва 1,20 лв..отиди до банката отсреща за да платиш за това,че искаш да платиш за два печата на две уверения...и така до безкрай...circus probandus.много лош е такъв безкрай!
цитирай
13. анонимен - до mapplethorpecala
13.08.2008 16:33
Не си права - похвално е, че детето има инициатива и иска да работи. Много по-добре е да види какъв е истинският живот, отколкото да си губи времето с мъртви езици.
И баща й е прав - показал й е, че човек трябва да си отстоява правата и да не се оставя го правят на маймуна.
цитирай
14. mapplethorpecala - beautiful u радостен scandal part 2
13.08.2008 16:41
авторското попадение в този текст според мен е желанието му да види скандала като един вид пречистване,балансиране.своебразна компенация и проверка на това,доколко вярваме на света(реалността) и доколко тя ни смята за надеждни в в нашия екзистенциален ангажимент,вкопченост в същата тази реалност
радостен sцandal.скандала не е катастрофа,напротив,той е онова,което ни предпазва от uстинска катастрофа.
скандалът ни закрепва към всекидневната кора така,че да видим себе си като част от
целия ози кръг,от който ние не желаем да се изключим..желание психологически да
обгърнем да об(y)емем целия свод от проблеми и с напън или вик (мунк) да ги решим!

в този вик има много ежедневност,много човешка рзумност и всеки,който се занимава

с тези неща знае ,каква е функцията на скандала,на пръв поглед се демонстрира destructive стuхия която да побурка,да качи на рогата,но всъщност така ние демонстрираме своята обич,милост,и подновяваме договора си с ежедневието.ще се самообругаем,но няма да
загубим нищо..only we can win-the joyfull ballance.за секунди ще напуснем нестата и отсечките опредлеящи нашето движение и посока ,но тъкмо за да можем да се завърнем там..това се нарича комуникация.
само истинския психопат не прави скандали.той не вярва в тях,защото не вярва в ежедневието като източник на неговото удоволствие.
в тази комуникация също се казват важни неща.неща,които иначе днес в обществото на
добре модерираното общуване няма как да чуете.
още повече,че тъкмо либералите днес направигха така,че да общуваме,да се обичаме,да правим секс (tantric sex)през темплейти..при това много лоши..при това съирани по тези места
по-лош начин,лошо научени и ненапълно схванати.(това,че са недосхванати донякъде е обаче добре,защото все още се вярва,че имаме сили да им се съпротивим..темплейт е и търсенето на работа.the pragmatic side.tehnique of scandal or scandal serves as tehnique.
казват се неща,които в темплейта няма да чуете..например,че момичето има загрижен татко..в едно интервю това не се казва...кой ли днес не пише темплети за либералте..всеки минава оттам и оставя по някоя глупст,така че днес ние можем да научим повече за човека не от визитката му,а от начина по който тя е
съхранявана,отпечатана,защо e-маила там e mushmorochka@глобул.бг
от което добрие хюман рекрутор знае какво да извлече..информация за плаHове за дете.
и с това ,добрия рекрутор може да си спести много неприятности..защото ако си води
бележки и напише"кандидатката има желание д става майка,това може да доведе до невероятни щети за компанията при проверка,наскоро подобен ред в бележките на HR
manager е струвала 20 мил на компанията.Вижте колко е готино..няма темплейт за това,но ти си отбелязваш в записките mushmorochka@mandja.bg и нещата са ти ясни.
момиче след което ходи таткото също е нежелан работник за която и да е компания.all those fukcin political correctness!



part - 3.
за да не става вече ултра прекалено моето намесване тук,третата част ще сложа в моя си блоg
цитирай
15. tsv - Да си благ като агънце дали е добродетел?
13.08.2008 16:48
Към mapplethorpecala:
Докато си мълчат хората, ще се гаврят с тях. Така че таткото е много прав да отиде й да вдигне скандал.

Човек трябва да се научи да преговаря за правата си и това, че на някаква задръстена кифла от HR агенция няма да го хареса, защото си търсят задръстени и сервилни служители, е по-скоро комплимент.
цитирай
16. mapplethorpecala - ано, въобще не важно дали съм прав. ...
13.08.2008 16:53
ано,въобще не важно дали съм прав.

искам да направя едно предположение.
от тези трудови борси знаят за това положение,за този детско-родителски театър по с балонен възпитателен ефект..знаят много добре,каква точно работа търсят родителите на децата си.близко до наказателната,близка до хуманитарната дейност на чарити организациите..то ест тя ще работи "за червен кръст",но важното е че ще работи.
.а не какво ще спечели..
затова от тези трудови борси са включили това вече в начина по който те ще търсят работата на такива кандидати..добре облечени,със скъпи дрешки търсейки работа в цехове,където има плъхове.няма да е зле ако има,нали така.по -добре е за театъра!
понеже ана родителеите дерта е театрален затова и те ви отговарят с театрални неща.
илюзията "трудови навици,достойнно изкарани пари и още един куп такива красоти струват скъпо..защо за театъра сте готови да дадете 15 лв за билет..при това много по-лоши са онези спектакли там!

това,че никой няма да се съгласи с мен единствено може да ме кара да се чувствам прекрасно!
цитирай
17. mapplethorpecala - tvs, nikude ne sum kazal, che e losho ...
13.08.2008 16:56
tvs,nikude ne sum kazal,che e losho da se tursish do dupka tvoeto.osven obache,ako to ne e falshivo ili teatralno postaveno suigrano,postanovka..togava stava "mnogo shum za nishto".po-dobre taka ili inache pak shte si sloji tapetite i ne se zanimavay s bulgarski neshta prez lyatoto.
ponqkoga e mnogo po-dobe da ne tursish rabota...da ne se ulavyash na kapana na POKAZNATA AKTIVNOST
цитирай
18. tsv - Тези "трудови борси" са пълна пародия
13.08.2008 17:04
По принцип тези "трудови борси" са пълна пародия. Те нямат добри предложения, а основно оферти, на които никой не е навит. Дори и да си голям специалист, пак няма да ти намерят работа, защото просто добрите предложения не са при тях. Съществуват основно защото има от кого да съберат някой лев. Така че нищо по-добро от това, гражданите да ги мачкат повече, а най-добре и напълно да фалират.
цитирай
19. tsv - Мисля, че има и друг проблем
13.08.2008 17:06
По-скоро май проблемът е другаде - няма подходящи оферти за непълнолетни за през ваканцията. Много съм далеч от тази сфера, но така ми се струва.
Иначе не мисля, че търсенето на работа от страна на детето е било показно, нито че екшъна в офиса е театро. Агенцията си е заслужавала баталиите. :)
цитирай
20. mapplethorpecala - az sum suglasen s kazanoto ot tvs. . ...
13.08.2008 17:31
az sum suglasen s kazanoto ot tvs..
samo che ne razbrahte,che naricham teatralna neobhodimostta da se raboti prez lyatoto..tya nyama svoy obekt.tzyalto show po tova ,che yunoshata se e hvanal na rabota e v mnogo ot sluchaite manipulatziya.
цитирай
21. tsv - Сигурно има много случаи, когато ...
13.08.2008 17:38
Сигурно има много случаи, когато родителите карат децата си да работят, но вероятно и самите деца искат да изкарат някой лев или най-малкото - да имат някакво занимание, вместо по цял ден да се чудят какво да правят. От моя гледна точка е полезно децата да поработят през лятото. Навремето ние имахме бригади, така че пак не сме си почивали цяло лято.
цитирай
22. krasi2g - ?!?
14.08.2008 09:39
Абе ще ми се да си кажа мнението по повдигнатите от mapplethorpecala въпроси: Мисля си, че имаш накакси изкривено виждане за едни такива простички неща като работа през лятото от ненавършили пълнолетие деца. Не знам защо си мислиш, че тук се крие някакво лицемерие, унижение, или пък че е глупаво да работи за 200-300 лева, щом с някоя и друга свирка може да изкара повече. Напомняш ми на мен преди години - но оттогава доста вода изтече. В едно нормално общество е напълно приемливо едно дете да иска да поработи през лятото - без да е притискано от нямане на пари. Вярно, че я спонсорирам доста пестеливо, но основния и мотива да иска да работи беше, че иска да се пробва как се справя, да срещне нови хора, много искаше да стане аниматор към хотелите, т.к. това щеше да и помогне да си усъвършенства езиците, а и културата на поведение - срещайки се с хора с друг манталитет и виждайки различно поведение. Това обогатява човек, каквото и да си мислиш. А пък и някакви пари ще и дойдат дюшеш - вярно, че и давам пари за основните неща, но има и доста неща, за които обявявам "За тая простотия пари не давам!" - та тогава ще може да си ги купи/позволи. И никво театро няма, да ти кажа - възприемам нещата просто и буквално - иска да работи - моля. Трудови навици за 2-3 месеца няма да изгради. "Достойно изкарани пари" е убийствено клише, обезценяващо достойно изкараните пари :):):) Заеби, не ми се навлиза в подробности.
П.С> Абе не всичко ти разбрах, mapplethorpecala , странно се изразяваш. В смисъл не идеите ме смущават (доколкото ги схванах, съвсем на място са си в някои отношения, просто мисля, че моят случай не е такъв, но знам ли - човек рядко е обективен спрямо себе си) а изказа. Трудно следя мисълта ти - странна птица си. Но пък шарена. Сполай ти за коментарите, отивам да проверя какви си ги писал в блога си по повод повода.
цитирай
23. mapplethorpecala - краси, мисля че много добре си ме ...
14.08.2008 10:12
краси,мисля че много добре си ме разбрал..
целта е не да има обидени и да се правят портрети на децата и родителите..а да се извлече през коренно различната гледна точка някаква прагматика.
ако случаят с дъщеря ти е такъв ,какъвто го описа току-що защо просто не й каза dа отиде в няколко хотела.
да каже..искам да поработя.да помагам.да усъвършенствам езиците си,да не стоя в къщи сама през лятото.не искам да формализираме моят престой тук,защото това ще ви създаде куп главоболия с с институциите,заети с това да организират проблематичното време на хората не само през лятото,а и по всяко време.

все някъде биха се съгласили..и май си мисля,че ако стане по този начин все в края на периода биха й дали точно толкова пари,на колкото коректно менажъра би оценил работата и..не е трудно да се намери начин да й се плати,ако нейния престой е довел до различни подобрения,повишил "уюта ",behave of обслужването,ако тя се усъвършенствала в задачите и това е видимо в края.
защо е трябвало да се занимава с всички тези глупости..предполагам тези малки трудо-разперелителници имат смисъл единствено в случаите,когато се търси ,да бъде забелязана активността"търся работа" но не и особено желание да бъде намерена..има разлика.

може да спечеля много повече от това,че съм заявил пред родителите си,че търся работа,но уви от местата където се организират тези неща не ми я осигуряват.
ако човек иска нещата,които ти си написал,че тя е искала -целият този кръг е напълно излишен..
но..все пак разказа беше за твоята реакция и като драматургия,диалог е наистина един от най-често срещаните.
за съжеление имам чувството,че у нас хората са много тъпи и дори един смислен скандал ,по същество не могат да произведат..ако ще е скандал,нека да е по същество..с изяснени позиции на страните,с ясна представа за пропуските,манипулациите ,измамите..
pret -a-scandal

ще напиша третата чсаст.но това,което мисля да има там е свързано в по - гояляма степен с мои теми,а не толкова с тази тук,заради което ия издърпах натам.
искам да кажа,че ще се говорят обикновено любимите за мен неща -"Срещу- либерализма" ,кой провали ленинизма ,марксизма,троцкизма.така че ,ако някой очаква да види как скандала ти се пренася в коментарите ,то там ще има съвсем "спокойно-революционни неща..понеже малко или много са от опита на предходната революция с революциите.тя не бива да спира..както се казва и за шоуто!
цитирай
24. krasi2g - Абе мисля си
14.08.2008 10:48
че всъщност въобще не обърнах внимание на детето, когато ми каза, че иска да работи. Имах си куп други проблеми и както споменавам в постинга - просто изключих. А хлапето постъпило както му се видяло най-логично - понеже не знае откъде да я подхване, решило да се довери на хора, които претендират, че това им е работата. С печални резултати. Обаче си прав, че по-добре ще е догодина просто да наобиколим хотелите и да търсим на място. И все пак ми се иска тя сама да си намери работа - но този път ще я наглеждам по-отблизо кви ги върши. Венсеремос!
цитирай
25. annanik - Евала, за всичко :) И за това, че не ...
15.08.2008 15:24
Евала, за всичко :)
И за това, че не си оставил ситуацията да те контролира, и за това, че си прегледал законите, и за това, че все пак си отложил другите дела, за да обърнеш внимание на дечора си, и за постинга :)
Най-важното е, че си заел мястото, което си е исконно твое - мястото на "татко". Че ти е готино хлапето, безспорно - малцина на тази възраст разсъждават така. Само дето не винаги можем да им помогнем в подобни моменти. Първата работа на дъщеря ми беше да мие прозорците на разни офиси и магазини. Криеше се, не ми казваше, беше я шубе, че ще й забраня. Е, когато разбрах, беше твърде глупаво да забранявам каквото и да било. Тогава проумях, че независимо дали нещо ми харесва или не, касаещо собствените ми деца, нямам право да се меся в живота им. Не ми харесваше, както и сега много работи не ми харесват. Но... ако не мога да предложа това, което смятам за добро, трябва да приема нейния избор. А и въобще, когато отрочето стане на 16, май вече е време да се примирим с факта, че насреща си имаме Личност, със свои разбирания, желания, решения и нашето мнение може да бъде прието само като пожелателен съвет, но не и като непреклонност. Всъщност, всеки има своите представи за тези неща, моите са такива :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krasi2g
Категория: Забавление
Прочетен: 248819
Постинги: 10
Коментари: 149
Гласове: 2862
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930